Faq

F.A.Q.

czyli najważniejsze informacje i pytania

Czy w potrawach występują alergeny?

Zgodnie z obowiązującym Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…), jesteśmy zobowiązani dołączyć do naszego menu listę alergenów.

ALERGENY NIE SĄ SZKODLIWYMI SKŁADNIKAMI, mogą jedynie wywoływać nietolerancję u osób posiadających alergię na dany składnik.

W naszych wyrobach mogą występować następujące alergeny: ziarna zbóż zawierające gluten, skorupiaki i produkty pochodne, orzechy ziemne, soja, mleko i produkty pochodne, mięczaki, seler, jaja, ryby i produkty pochodne, gorczyca, nasiona sezamu i produkty pochodne.

Szczegółowe informacje dotyczące składu i potencjalnych alergenów, które mogą występować w naszych wyrobach są dostępne u obsługi.

Ile kosztuje pół porcji dania?

Pół porcji dania to 60% jego ceny.

Ile czasu mam zarezerwowany stolik?

Gwarantujemy dostępność zarezerwowanego stolika przez 15 minut po czasie, na który została dokonana rezerwacja. Bardzo prosimy o informację o możliwym późniejszym przybyciu. Brak takiej informacji oznacza, że restauracja nie gwarantuje dostępności stolika po upływie 15 minut.

Jak długo trzeba czekać na zamówienie?

Czas oczekiwania na danie wynosi około 30 minut i może się wydłużyć lub skrócić w zależności od ilości zamówień.

Czy rodzic odpowiada za szkody spowodowane przez dzieci?

Tak. Za zniszczenia dokonane przez dzieci również materialnie odpowiadają rodzice.

Czy po rezerwacji stolika mogę zająć dowolne miejsce na sali?

Prosimy zaczekać na obsługę i wskazanie stolika. O możliwość zmiany zajmowanego stolika prosimy najpierw zapytać obsługę.

Czy można do restauracji przyjść ze zwierzętami?

Niestety. Mamy zakaz wprowadzania zwierząt do wnętrza restauracji.

Czy posiadają Państwo mrożone składniki?

Alcuni prodotti possono essere congelati. Niektóre składniki potraw mogą być mrożone.

Czy podają Państwo wodę kranową?

Nie. W naszej restauracji podajemy wyłącznie wodę z poza sieci wodociągowej.

Dlaczego świeży makaron nigdy nie będzie al dente?

Makarony typu tagliatelle, maccheroni i gnocchi, które są naszymi makaronami świeżymi nigdy po ugotowaniu nie będą al dente.

Makaron ten ma krótszy okres przydatności od suszonej pasty. Gotuje się znacznie krócej, ale nigdy w formie al dente. Wynika to własnie z tego, iż jest świeży – nie suszony.
Z kolei suszony makaron jest bardzo trwały, a co się z tym wiąże, posiada zdecydowanie dłuższy okres użytkowania. Co więcej, bez problemu możemy go ugotować al dente.

Masz pytania? Prosimy o kontakt!

Adres

Gorzków 239
32-020 Wieliczka

Obserwuj nas

Kontakt

+48 509 826 178